L'hort escolar

 

Presentació dels alumnes que fem l'hort:

Cristi: treballador

Andrea: treballadora

Jose Ramon: treballador

Mustafa: treballador

Jordan: treballador

Chaima : treballadora

Aquest any hem començat a fer un hort escolar amb molta alegria i amb molta il·lusió, vosaltres els lectors, la gent que va a  l'institut i la gent de l’escola, volem que sapigueu que  fem a l’hort escolar. Tenim un trosset de terra a l'escola per plantar verdures variades, i hem començat a escriure un diari sobre l’hort, l'estem escrivint per si l’any que ve els alumnes volen seguir l'exemple, tenen que llegir el diari de l’hort per a saber les feines a l’hort i així saber el que es té que fer. 

 

Nom de l’hort
A classe hem estat proposant noms per a l’hort que farem. Entre tota la classe hem proposat set noms i al final han quedat dos finalistes: L’hort de la felicitat i L’hort escolar. Hem anat buscant els professors perquè ens donessin els seus vots; ens ha costat una mica trobar-los a tots, però la majoria han votat la proposta de L’hort escolar. Buscar el nom ha estat una mica difícil, però al final ho hem aconseguit. Les votacions han estat molt igualades, però al final els tres últims vots han estat per L’hort escolar, i gràcies a aquests tres darrers vots hem pogut posar el nom a l’hort.

                                                    Jordan Fajardo (traducció de l’Aula de Projectes)

 

 

PLANTER LLORENCET
El dijous 6 de novembre l’Aula de Projectes va anar d’excursió als hivernacles Llorenç-Llorenç, que estan entre Móra la Nova i Móra d’Ebre. Vam anar-hi caminant pel camp del Mas de la Coixa fins a la benzinera Repsol, després vam trobar una baixada a mà esquerra i vam veure el lloc on anàvem.
Hi vam anar perquè volem fer un petit hort a l’Institut i volem aprendre com i què podem plantar. Quan hi vam arribar ens va rebre l’amo del viver i ens va presentar un treballador que es diu Pablo i que va ser qui ens ho va explicar tot.
El primer que ens va ensenyar va ser el material per plantar: les safates, la terra especial, la permaculita (que és un material fi com el cotó que serveix per aïllar la humitat de les plantes) i la màquina per sembrar. També ens va deixar veure llavors diferents: grans, petites, de diferents colors... Algunes estaven pintades i pareixien boletes de plàstic, i unes altres eren suficientment grans per poder plantar-les a mà.
Després vam anar a dos hivernacles que són grans, tenen calefacció al terra, i el sostre és de plàstic i amb forma ovalada. Hi ha unes làmines de porexpan que es posen a sobre dels planters i que serveixen per mantenir la calor. Hi ha moltes plantes i la majoria són cebes i enciams. Als hivernacles hi ha un sistema de reg que distribueix l’aigua automàticament per totes les plantes.
Per acabar el senyor Pablo ens va ensenyar unes tomateres que han plantat per tenir tomàquets bons i sans. Vam quedar que tornaríem algun dia perquè ens ensenyin a plantar i a treballar a l’hort.
A l’alumnat de l’Aula de Projectes ens va agradar i ens va semblar molt interessant la visita al viver. Hem après moltes coses sobre l’hort, per exemple, què podem plantar en aquesta època de l’any.
 
                                                                   Alumnat de l’Aula de Projecte